Страната, в която разводът е забранен - "Преминават през Ада"

6421
Страната, в която разводът е забранен - "Преминават през Ада"
Снимка: Istock

Това е най-съкровеното желание на 41-годишната Април Тадиос от Манила: най-после да се разведе. Но шансът ѝ е нулев: в нейната страна разводите са забранени със закон.

Мъжът ѝ я напуска още преди години. Оттогава Април се грижи сама за 15-годишната си дъщеря. Двете живеят в крайна бедност - разполагат само с 12 квадратни метра жилищна площ. А без развод майката остава и без издръжка.

Венсан Касел и Тина Кунаки: Още един развод?

Френският актьор Венсан Касел внезапно изтри всички снимки на съпругата си - модела Тина Кунаки, от своя профил в Instagram. Същото нап...

"Страдам, защото не мога да осигуря на дъщеря си това, от което тя се нуждае. Когато ме моли за нещо, все ѝ казвам: Потърпи още малко, сега не можем да си го позволим", разказва жената.

Кой казва "не" на развода

Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва, се казва в Новия завет. Спазват го обаче само в две държави в света - във Ватикана и във Филипините това е уредено със закон. Според отец Жером Сечилано от Католическата епископална конференция на Филипините разводът не е подходящо средство за разрешаване на семейни проблеми.

"Обстоятелствата са различни. Не е нужно да бъдем като другите държави. Всъщност трябва да се гордеем, че държим на тези неща. Че защитаваме брака като институция. Така че: "Не" на развода."

Църквата и държавата приемат единствено анулиране на брака. В тези случаи бракът все едно никога не е съществувал черно на бяло. Но това е дълга и сложна процедура, която могат да си позволят само заможните хора.

Ивайло Захариев за брака си: Не исках да се развеждам, без Бог нямам нищо

Актьорът Ивайло Захариев, когото познаваме добре от сериалите "Под прикритие" и "Пътят на честта", както и няколко игрални филма, реши ...

В голямата си част населението на Филипините е католическо, а страната е консервативна. На този фон и в условията на една много сложна политическа система повечето опити за реформи неминуемо се провалят.

Либералният депутат Едсел Лагман много добре знае как прокарването на реформи постоянно се отлага - последно заради пандемията. Въпреки това той таи надежди за новия си законопроект за разводите.

"Бракът би трябвало да бъде рай на земята, но някои хора преминават през ада. Човешко е да се греши и много хора страдат от това - подложени са на ужасни мъки. Особено засегнати са жените. Трябва да помагаме на тези, които са в беда", казва депутатът.

"Това ще бъде най-щастливият ден в живота ми"

Засега Април Тадиос оцелява някак - работи каквото намери, например като детегледачка. Вече осем години не живее с мъжа си, който изобщо не ѝ помага, но с когото продължава да е обвързана в брачен съюз. И понеже законодателят не полага грижи за нея, жената разчита на роднини и познати.

Кание Уест ще плаща на Ким Кардашиян 200 000 долара месечна издръжка

42-годишната Ким Кардашиян и 45-годишният рапър Кание Уест са финализирали развода си, след като се разделиха през 2021 г. Бившит...

Ако някога се разведе, това ще бъде най-щастливият ден в живота ѝ. А не денят на нейното бракосъчетание, уверява 41-годишната жена.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Италия свали дрон на хутите в Червено море

Турция подкрепя кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Блинкен: "Хамас" получиха изключително щедро предложение от страна на Израел

Като Путин: Съдът в Хага може да издаде заповед за арест на Нетаняху заради войната в Газа

В търсене на примирие: Блинкен пристигна в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-строги закони срещу насилието над жени: Австралийци протестират след клането в търговски център

Психологически тероризъм: Израел за видео на “Хамас“ със заложници

Колкото топка за тенис: Градушка в Китай след торнадото (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com