Тръмп обвини Иран, че е изстрелял ракета по Саудитска Арабия

1991
Тръмп обвини Иран, че е изстрелял ракета по Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп обвини Иран, че е съпричастен към изстрелването на балистична ракета от територията на Йемен по Саудитска Арабия.

"Според мен Иран е извършил атакатаспо Саудитска Арабия. Вие знаете това, нали?, видяхте, че беше изстреляна ракета. А нашите системи я свалиха", каза той на журналистите, които го придружават в започналата в понеделник сутринта 10-дневна обиколка на страните в Югоизточна Азия. Той започна от Азия.

Арабската коалиция нанесе ответен удар по Йемен

Военновъздушните сили на коалицията от арабски страни начело със Саудитска Арабия нанесе ответен удар по цели в столицата на Йемен Сана...

Военновъздушните сили на коалицията от арабски страни начело със Саудитска Арабия нанесе ответен удар по цели в столицата на Йемен Сана. По-рано от територията на Йемен бе изстреляна балистична ракета по Рияд.

По-рано Рияд съобщи, че саудитските сили за противовъздушна отбрана прехванаха балистична ракета, изстреляна от територията на Йемен към столицата на Саудитска Арабия Рияд. Ракетата е изстреляна от хуситите (от движението "Ансар Аллах"), съобщи по-рано телевизия "Скай нюз Арабия".

Ракетата, насочена към летището в Рияд, е била свалена успешно. Инцидентът не се е отразил на работата на главното летище на кралството и самолетите излитат и кацат по разписание.

В Йемен от август 2014 година продължава конфликтът между правителствените сили и бойците хусити (привърженици на движението "Ансар Аллах"). В най-активната фаза той встъпи през март 2015 година с с нахлуването на коалиция, оглавявана от Саудитска Арабия. По данни на йеменския Център за права и развитие, от есента на 2015 година в страната са убити над 10 хиляди мирни жители, включително почти 2,4 хиляди деца и около 2 хиляди жени. През същия период са ранени 18,5 хиляди йеменци.

Саудитска Арабия обмисля въвеждането на туристически визи

Принцът на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдул Азиз съобщи, че "скоро" ще започне програмата за издаване на туристически визи....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com