Турци поискаха помощ от Ердоган, за да си намерят жени

1862
Турци поискаха помощ от Ердоган, за да си намерят жени

Турски мъже поискаха помощ от президента Реджеп Ердоган, за да си намерят невести, пише електронното издание на гръцкия вестник „Промо тема".

Мъжете от южното турско село Юзюмлъ излязоха на протест с искане жените да останат в селото и да се оженят за тях. За да постигнат своята цел, те поискаха помощ от Ердоган.

Десет на сто от турците не смятат "Ислямска държава" за терористична организация

Близо един от всеки десет турци не гледа на „Ислямска държава“ като на терористична организация, а повече от 5% се съгласяв...

Последната сватба в селото била преди девет години. Жените все по-често напускат населеното място в търсене на по-добро бъдеще в по-големите градове като Истанбул, Анкара и Анталия.

Мъжете настояват жените да приемат техните предложения за брак. Пред телевизия „Ал-Арабия" кметът Мустафа Башбилен заяви, че в селото живеят 25 ергени на възраст между 25 и 45 години. През последното десетилетие жителите са намалели наполовина - през 2006 г. били 400 души, а сега са 233 души, предаде Дарик.

„Младите девойки бягат към големите градове, а мъжете трябва да останат и да работят на полето и във фермите", оплака се кметът. Според него това е сериозен социален проблем, с който трябва да се заеме лично президентът Ердоган.

В реч преди месец Ердоган заяви, че жените преди всичко трябва да бъдат майки. В миналото той беше критикуван заради коментарите си, че идеята на жената е да създаде живот, а нейно задължение е да има най-малко три деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com