X
 
 

Турция получи и втората пратка части за С-400

2271 2
photo of Турция получи и втората пратка части за С-400
Снимка: Russian Ministry of Defense
Доставката на втората пратка с компоненти на руските ракетни системи С-400 за Турция е приключена, съобщават от турското министерство на отбраната. Обучението на турския персонал за работа с ракетните установки продължава, а самата система ще е оперативна през април 2020 г., посочват от ведомството, цитирани от БГНЕС.

Доставките с компоненти от втората пратка започнаха на 27 август. Първата част от доставките беше приключена в края на юли. Русия изпрати около 30 самолета с оборудване и компоненти за С-400, като част от първоначалната пратка във военновъздушната база "Мюртед".

Yeni Şafak: Как отношенията между САЩ и Турция стигнаха до сегашното си състояние?

Как отношенията между Анкара и Вашингтон стигнаха до сегашното си състояние? Наясно сме с причините Турция да закупи руските ракетно-зе...

След като преговорите за закупуване на ракетни установки "Пейтриът" от САЩ се провалиха, през април 2017 г. Турция подписа договор с Русия за доставките на С-400. Според експерти руската противоракетна система е една от най-модерните в света и е в състояние са засича няколко цели едновременно.

Закупуването на руските ракети обаче обтегна дипломатическите отношения между Турция и САЩ през последните няколко месеца, тъй като Вашингтон твърди, че системата С-400 е несъвместима със системите на НАТО и излага на опасност актуалния супер изтребител на САЩ – F-35.

Турция твърди, че С-400 няма да бъде интегриран в системите на НАТО и няма да представлява заплаха за Алианса и отхвърля развалянето на сделката. Анкара настоява за създаването на комисия за изясняване на всякакви технически въпроси, но САЩ не приемат това предложение.

След като не успя да разубеди Турция да се сдобие с руската ракетна система, Вашингтон обяви, че извaжда Анкара от програмата за изтребители F-35 - ход, който предизвика остри реакции от турските власти и ново напрежение в НАТО. В крайна сметка Турция най-вероятно ще купи руски изтребители Су-35.

Какви ще са последствията от изключването на Турция от програмата F-35?

До какво ще доведе изключването на Турция от програмата F-35, коментира руският вестник “Известия“. С обявяването на прекр...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Ама моля ви се редакторите,недейте така.Сега соросчетата ще ревнат от мъка.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    А руссупийките ще получат бонус за подкрепящи коментарчета.
    : 0 !