Турция прекратява действието на Конвенцията за правата на човека (ВИДЕО)

6197
Турция прекратява действието на Конвенцията за правата на човека (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция прекратява действието на Конвенцията за правата на човека за времето на извънредното положение, което бе обявено в страната, съобщи ТАСС.

„Ние искаме извънредното положение да продължи месец-месец и половина. Не предвиждаме въвеждането на комендантски час. Но докато действа извънредното положение, временно ще бъде спряно прилагането на Конвенцията по правата на човека“, заяви вице премиерът на Турция Нуман Куртулмуш.

Той допълни още, че са „отбелязани структурни и индивидуални пропуски в работата на разузнаването“ в контекста на получаване на информация и взимането на мерки при подготовката на преврата.

Иран: Русия предупредила Ердоган за преврата часове преди старта му (ВИДЕО)

Русия е предупредила турският президент Ердоган за подготвяния преврат буквално часове преди заговорът да бъде задействан, съобщи иранс...

Той отрече информацията за загубени или скрити турски кораби.

По-рано Ердоган заяви, че арестите ще продължат, независимо от това, че много хора вече са задържани.

„Сега са задържани 9004 души, а арестуваните са 1933. И това според мен не са окончателните цифри. Считам, че задържаните и арестуваните ще хвърлят светлина на още много имена, това е очевидно“, добави той. Според последните информации, цитирани от ТАСС, при опита за преврат са загинали 190 турски граждани, повече от 100 от метежниците са убити, а около 1 500 души са ранени. Според съобщените на 19 юни от вицепремиера Нуман Куртулмуш цифри, във връзка с опита за преврат са задържани повече от 9300 души.

Сред тях има хиляди военнослужещи и стотици съдии, прокурори и полицаи. По данни на вестник „Хюриет“ по обвинения за връзки с организаторите на пуча са уволнени около 50 000 служители в държавни учреждения. Масови уволнения има в държавния апарат, военните структури, Главното управление по религиозните дела, Министерството на образованието и подчинените му учебни заведения.

Ердоган: ЕС не е целият свят, да не се меси (ВИДЕО)

Турция продължава да предприема стъпки за осигуряване на сигурността, които тя счита за необходими, и Европа не следва да се намесва в ...

Турският президент обяви и 3-месечно извънредно положение в страната.

Държавният преврат в Турция може би още не е свършил, предупреди президентът Реджеп Ердоган.

Извънредното положение е необходимо, за да се отстранят бързо всички елементи на терористичната организация, участвала в опита за преврат", каза Ердоган в президентския дворец в Анкара. Според него е възможно и други страни да са замесени в преврата, като добави, че опозиционерът Фетулах Гюлен, когото обвинява като организатор на преврата, може сам да е бил ръководен от по-висши сили. По-рано Ердоган е приканил френския външен министър Жан-Марк Еро „да си гледа своята работа“.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com