Турция разхлабва някои от мерките от днес

2049
Турция разхлабва някои от мерките от днес
Снимка: iStock

Полицейският час в Турция, който беше въведен през ноември 2020 г. като част от борбата срещу коронавируса, е напълно отменен от днес, 1-ви юли. Отначало този режим беше частично въведен само през уикендите, тъй като подобна практика, според уверенията на турските власти, спомогна за стабилизиране на ситуацията в републиката и овладяване на разпространението на коронавируса, пише ТАСС. Тогава правителството трябваше да забрани на жителите на страната за няколко месеца да излизат през нощта през делничните дни и изцяло през почивните дни.

През юни властите започнаха да въвеждат отстъпки, при които вечерният час беше в сила от 22:00 ч. до 05:00 ч. от понеделник до събота, както и през целия ден в неделя. Точно такива строги мерки, според Анкара, са позволили в продължение на осем месеца значително да намалят ежедневното увеличение на броя на заразените с коронавирус до 5-6 хил. В същото време се наблюдава пиков скок през април (повече от 60 000 нови пациенти всеки ден).

Турция допуска руснаци, имунизирани с която и да е руска ваксина

Турция разрешава влизане в страната без PCR тест за гражданите на Русия, които са получили която и да е руска ваксина, съобщи турският ...

Освен това, според изявлението на турския президент Тайип Ердоган, от днес в републиката всички държавни институции ще се върнат към нормалното работно време, а възрастовите ограничения при ползването на обществения транспорт също ще бъдат премахнати. В Турция все още е необходимо да се носят защитни маски навсякъде (с изключение на дома) и да се получават QR кодове за посещение на места с много хора, включително търговски центрове, кафенета, заведения за хранене, държавни институции.

Припомняме, че коронавирусът бе идентифициран за първи път в Турция на 10.03.20 г. у местен жител, който се завърна от Европа. Общият брой на заразените хора в страната до момента е надхвърлил 5 420 000, близо 50 000 души са починали и над 5 200 000 пациенти са се възстановили. На 14-ти януари тази година Турция започна масово ваксиниране на населението срещу коронавирус. Според турското Министерство на здравеопазването към днешна дата над 49 000 000 души са били имунизирани в републиката, от които почти 34 000 000 са получили първия компонент на ваксината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Италия свали дрон на хутите в Червено море

Турция подкрепя кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Блинкен: "Хамас" получиха изключително щедро предложение от страна на Израел

Като Путин: Съдът в Хага може да издаде заповед за арест на Нетаняху заради войната в Газа

В търсене на примирие: Блинкен пристигна в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-строги закони срещу насилието над жени: Австралийци протестират след клането в търговски център

Психологически тероризъм: Израел за видео на “Хамас“ със заложници

Колкото топка за тенис: Градушка в Китай след торнадото (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com