X
 
 

Турция разпозна предполагаеми съучастници на Гон(ВИДЕО)

682 0
Турция разпозна предполагаеми съучастници на Гон(ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Турската държавна информационна агенция публикува снимки на двама мъже, обвинени в оказване на помощ на беглеца-бизнесмен Карлос Гон да избяга през летище в Истанбул от корупционен процес в Япония.

Снимките на охранителните камери, публикувани за първи път в четвъртък, показват Майкъл Тейлър и Джордж Антоан Зайек при паспортния контрол на летището в Истанбул, съобщава Анадолската агенция.

Япония иска Интерпол да обяви за издирване съпругата на Гон

Японските следователи изпратиха искане до Интерпол за включване на Карлос Гон, съпруга на бившия шеф на автомобилния производител на &b...

 

„Уолстрийт Джърнал“ описа Тейлър като бивш американски служител на спецчастите, който сега работи като частен служител по сигурността.

Гон, бившият шеф на автомобилния производител Nissan, избяга от Япония, като се скри в кутията за аудио оборудване и по-късно даде пресконференция в Ливан. Той отказа да коментира подробностите за бягството си.

Ливан задържа Карлос Гон

Ливан издаде забрана за пътуване срещу бившия автомобилен магнат Карлос Гон. Това заяви съдебен източник, предаде БГНЕС. Забраната е ф...

Турската полиция твърди, че той е слязъл на по-малкото летище „Ататюрк“ и се е прехвърлил в друг частен самолет за Ливан.

Тейлър и Зайек са придружавали Гон от Япония до Турция, но след това са се отправили към главното летище на Истанбул и са взели отделен полет до Бейрут с ливанските авиолинии.

Турция арестува петима души като част от разследването си за бягството, включително служители на MNG, частната самолетна компания, използвана от Гон.

Фирмата твърди, че нейният самолет е бил използван незаконно при бягството и е подала наказателна жалба.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално