Турската армия стреля по привърженици на Ердоган

2994
Турската армия стреля по привърженици на Ердоган
Снимка: Gettyimages.com

Турски войници са стреляли и са ранили привърженици на Реджеп Ердоган, които са опитали да преминат блокирания мост през Босфора. Информацията е на Associated Press, като все още няма никаква сигурна информация за жертви.

Танкове са обкръжили сградата на парламента в Анкара на фона на започналия в петък вечерта военен преврат в южната ни съседка, съобщи по-рано РИА Новости. Танковете стрелят пo сградата, информира Sky News.

Вижте къде можете да търсите помощ, ако сте в Турция

Българското министерство на външните работи обяви контактите на дипломатическите ни представителства в Турция, където всички български ...

 В социалните мрежи вече има и версии, че случващото се в момента е режисирано от Ердоган, който всъщност е бил на почивка в Мала Азия. В интервю по Skype турският президент призова народа да излезе и да се противопостави на военния преврат. Има спекупации, че той вече е отлетял за Москва, след като преди час имаше данни, че турският президент опитва да отлети за Германия, но от там са му отказали убежище.

Според анализи по "Ал Джазира" опитът за преврат се прави от малка част от армията. Има слухове, че турският проповедник Фетуллах Гюлен като виновник за случващото се, но главният редактор за България на вече проправителствения турски вестник "Заман" Мехмед Юмер посочи пред bTV, че това е смехотворно.

Границата между Турция и Грузия е затворена, предаде ТАСС.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com