Турски депутат се подигра с победата на Кончита Вурст на "Евровизия"

67908
Турски депутат се подигра с победата на Кончита Вурст на "Евровизия"

Депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Волкан Бозкър се подигра днес на победата на австрийския травестит в конкурса Евровизия, като заяви, че е възхитен, че неговата страна не е участвала, нито е излъчила конкурса, съобщава АФП, цитирана от БТА.

Когато виждам кандидата на Австрия, който е спечелил конкурса за песен Евровизия, аз съм възхитен, че ние не участваме вече в него, заяви Волкан Бозкър, председателят на парламентарната комисия по външни работи.

Австрия покори "Евровизия 2014"

Тазгодишното издание на конкурса Евровизия беше спечелено от Австрия. Песента, която стана номер едно се казва „Издигни се като ф...

Победител в конкурса Евровизия тази година стана "брадатата дама" Кончита Вурст, чиято победа бе широко приветствана като послание за "толерантност" към хомосексуалната общност.

След като 34 пъти бе участвала в конкурса, Турция не представя свой кандидат за Евровизия от 2013 г. в знак на протест срещу системата на гласуване, която според нея е нечестна.

Турската държавна телевизия ТРТ, която се смята за много близка до ислямо-консервативното правителство, отказа да излъчи конкурса.

За разлика от много мюсюлмански страни, в Турция хомосексуалността не се наказва от закона, но хомофобията е широко разпространена и често пъти е придружена от прояви на насилие.

"Евровизия - 2014" започва, България не участва

Международният песенен конкурс "Евровизия - 2014" започва в датската столица без участието на България. Официалната церемония по откр...

През 2010 г. турският министър, отговарящ за семейството и жените, г-жа Алийе Селма Каваф, член на Партията на справедливостта и развитието, бе определила хомосексуалността ката болест, която трябва да бъде лекувана, което предизвика възмущение сред гей активистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия