В Палестина крайно недоволни от преизбирането на Натаняху

8638
В Палестина крайно недоволни от преизбирането на Натаняху
Снимка: Getty

Палестинската автономна власт ще ускори процеса по даването под съд на Израел в Международния наказателен съд (МНС) заради резултатите от израелските избори. Това заяви палестинският главен преговарящ Саеб Еракат, цитиран от ДПА.

Той добави: "Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще състави и следващото правителство и "заяви, че е против палестинска държава", каза Еракат.

Бенямин Нетаняху прекрати заселническите планове

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нареди във вторник вечерта да бъде анулирана започналата процедура на строителното министерство ...

"Съвсем ясно е, че няма партньор в Израел за мирния процес. Сега е ясно, че израелското общество подкрепя погребване на мирния процес, погребване на решението с две държави и продължаване с диктати и селища", добави палестинският главен преговарящ, предаде БТА.

Изборните резултати в Израел оправдават палестинската дипломатическа стратегия за присъединяване към МНС и други международни договори и организации. "Международната общност, по-специално САЩ, сега трябва да спре да третират Израел като държава над закона", заяви Еракат за радио "Гласът на Палестина".

Недоволството си изразиха и от Организацията за освобождение на Палестина (ООП). Според нея израелците са предпочели партията на премиера Бенямин Нетаняху, избирайки "окупацията и строежа на селища" пред мирните разговори.

"Израел избра пътя на расизъм, окупация и строеж на селища, а не избра пътя на преговорите и партньорството между нас", заяви Ясер Абед Рабо, висш служител на ООП. Това става ясно от информацията на БГНЕС, която се позовава на АФП.

5 неща, които трябва да се знаят за изборите в Израел

Израелците вече се отправиха към изборните урни, за да гласуват днес за 20-ия парламент /Кнесет/. Има обаче няколко ключови неща, на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com