Всяко листо маруля за Ким Чен Ун се изследва под микроскоп

7800
Всяко листо маруля за Ким Чен Ун се изследва под микроскоп
Снимка: Getty Images

Севернокорейският лидер Км Чен Ун е толкова параноичен да не бъде отровен, че е издал заповед всяко листо от маруля, което бива използвано за неговите салати, да бъде грижливо изследвано, дори под микроскоп, за да се провери дали е безопасно, предаде БГНЕС.

"Най-висши власти" в азиатската държава проверяват стриктно зеленчуците, отглеждани в градината за лидера, която е засекретена под името "6.17". И преди да стигне до чинията на диктатора, всяко листо минава даже под микроскоп.

Източник от Северна Корея разкри все по-щателния контрол на продукцията на фермата в Пхенян, която Ким Чен Ун създал, тъй като имал фобия към зеленчуците, пише издаваният в Южна Корея Daily NK.

Микроскопите са използвани за засичане на микроби, токсини и други вредни елементи. Във фермата биват допускани да работят само хора от подходящо "songbun" - семейство от лоялни към управляващата компартия. А и преди да бъдат назначени, те трябва да завършат висше медицинско образование, преди да станат фермери.

"Инспекторите са безупречни жители на Пхенян, които са завършили медицинския университет в Пхенян. Те отделят по няколко минути за изследване на всеки лист /маруля – бел. ред./", допълва източникът.

Фермата била създадена през 80-те години на миналия век, за да обслужва кулинарните изисквания на Ким Ир Сен.

През 2014 г. стана известно, че Ким Чен Ун е наддал сериозно на килограми, тъй като при него се забелязвала "опасно висока" консумация на сирене ементал, което дори довело до проблеми с глезените му и походка с накуцване.

В началото на седмицата излезе информация, че по нареждане на диктатора е бил екзекутиран собственикът на ферма за сладководни костенурки, припомня в. "Дейли Мейл".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com