Започнаха преговорите по иранската ядрена програма

17998
Започнаха преговорите по иранската ядрена програма
Снимка: Getty Images / Guliver

Преговорите по иранската ядрена програма бяха подновени тази сутрин в Женева с надеждата за постигане на споразумение, предаде АФП.

Представителите на шестте преговарящи страни – САЩ, Русия, Китай, Франция, Великобритания и Германия, ще се срещнат с иранските представители под председателството на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Иран може да е по-близо до атомната бомба, отколкото се смята

Експерти от американския Институт по проблемите на науката и международната сигурност смятат, че Иран може да произведе достатъчно ко...

Разговорите се провеждат в рамките на опитите за разрешаване на близо 10-годишния спор по иранската ядрена програма, за която Западът подозира, че представлява опит за производство на атомно оръжие.

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф написа по-рано днес на страницата си във Фейсбук, че преговорите с великите сили за ядрената програма на страната са "много трудни".

"Моите колеги и делегациите на страните от групата 5+1 ще започнат много трудни преговори, защото ние навлязохме във фазата на детайлите, която е трудна и сложна", посочи Зариф няколко часа преди началото на преговорите, които ще се състоят днес и утре в Женева. Министърът уточнява, че ще има работна закуска с върховния представител на ЕС по външната политика Катрин Ащън, която е представител на групата 5+1 /САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Китай и Германия/ . Зариф ще се срещне днес в Женева и със специалния посредник за Сирия на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими, след което ще замине за Рим, където ще има среща с италианската външна министърка Ема Бонино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com