Силата и бирата е с теб - идва междузвездна напитка

7456
Силата и бирата е с теб - идва междузвездна напитка
Снимка: Hills

Очаквайте на 20 май новото пиво в колекцията на Hills, което ни вдъхнови да си поговорим за силата и... бирата.

Знаем онези любими сцени в "Star Wars", в които си вземаш почивка от напрежението, за да погледаш как героите разпускат в някой космически бар с готино питие. Е, ето че дойде галактическа провокация. Съобщението беше кратко, но въздействащо - бирите Hills се позоваха междузвездно на любимата на - колко поколения станаха вече? - киноистория, и обявиха по джедайски, че готвят нещо ново, с което да ни зарадват. Ние пък веднага потърсихме фенове на сагата, които да разкажат съкровените си спомени и преживявания с нея, и да се снимат с чаша в ръка. Ето какво ни сподели журналистът Начо Стригулев.

"За мен Star Wars е моето 10-годишно аз, което започна да крещи и да подскача като обезумял макак, когато за първи път видя трейлър на The Empire Strikes Back по телевизията. Баба и дядо много се притесниха за мен. Star Wars e и малкият ми син (2 г. 9 месеца.), който често ми казва "Тате, искам Старуорс." Човекът си иска анимациите Forces of Destiny, които няколко пъти гледахме с него. Ефектът от тях беше, че Боян започна да използва своята любима бормашина като бластер, с който безмилостно "чиука" (от "чиу-чиу") "лошите извънземни". Този невръстен сайфай милитаризъм предизвика ембарго върху Star Wars индоктринирането на Боян от страна на майка му. Но няма страшно. Чувам те, сине мой! Силата е с нас и ще наваксаме. Всеки Star Wars фен си има подобни истории. Има обаче нещо универсално. Всеки от нас има ясен спомен за един конкретен момент, променил живота му/ѝ завинаги. Това е моментът, в който Devastator догони Tantive IV над Татуин. Знаете какво имам предвид (надявам се). Онова shock and awe, онзи сетивен взрив, онази детска радост от живота. Онзи изблик на Силата, в който милиони гласове изкрещяха от екзалтация..."

"Трябваха ми десетилетия, за да разкодирам емоционалната сила на тези първи минути, а и на цялата сага, отвъд визуалните ефекти. В надеждата. В тази надежда, за която от години говорят Марк и нашата незабравима принцеса Кари. Вярата, че си струва да се бориш докрай, дори когато всичко изглежда безнадеждно. Дори когато всемогъщото зло е на път да смачка доброто. Та, мисля си аз, че да си фен на Star Wars означава да приемаш това послание. Никога да не се предаваш, да бъдеш винаги с близките си и да се радваш на живота. Наздраве за това! Всъщност, one more thing - да си фен на Star Wars е и възможността да не си съгласен дори със Създателя. Затова, извинявай Джордж, но ще го кажа пак - Хан стреля пръв".

На Начо благодарим - Хан наистина стреля пръв. А наши приятели и фенове на сагата решиха да заложат на Hills в междузвезден вариант. Наздраве на безименния труупър! 

Ще е идеална за консумация в онези моменти, в които искаме да се насладим на себе си и пейзажа - както вкъщи, така и на онези места, които ни караме да се чувстваме на края на Вселената. 

Чудесен вариант да споделим подобни мигове с любим човек. И да поспорим, чия биография е по-добре разказана: на Люк или на Анакин Скайуокър.

Накрая, да не забравяме, че не е нужно да говориш много, за да си обичан от всички - както Чубака.

Бирата е произведена изцяло от висококачествени български малцове по селектирана рецепта с добавка на натурален концентрат от бял гроздов сок. Характеризира се със златисто жълт цвят с много добър интензитет и богата плътна пяна. Ароматът е изненада от свежа феерия от добре изразени малцови тонове. деликатно съчетани с плодови нюанси и усещане за благоуханни пролетни цветя. Вкусът е изключително комплексен, богат, плътен и мек. С много добра структура, и отлично балансиран, дълъг и запомнящ се финал, казват специалистите. А ние показваме как е най-готино да се изстудява.

Touch my bottle you mustn't, заявява Йода - и не си е объркал словореда от пиене, както знаем.

Фен на бирата ни подари готина визия за вдъхновние. Това е Алекс Петков, който правилно откри, че не само светлинните мечове, а и бирите могат да се сблъскват - за наздраве.

A new beer will arise - наздраве от Hills!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта...