72-ма членове на "Златна зора" отиват на съд

13726
72-ма членове на "Златна зора" отиват на съд
Снимка: Интернет

72-ма членове на неонацистката партия "Златна зора", включително и нейния лидер Никос Михалолиакос (на снимката), отиват на съд по различни обвинения, в това число и убийство.

Решението идва след 15-месечно разследване, започнало след смъртта гръцки рапър през септември 2013 г. По-късно партията беше свързана и със смъртта на пакистански имигрант и побои над политически опоненти. Ако бъдат признати за виновни обвиняемите могат да получат присъди до 20 години затвор. Все още обаче не се знае датата, на която ще започне процесът.

"Златна зора" остана без държавна субсидия за изборите

„Златна зора” остана без субсидия за изборите. Министерството на вътрешните работи приложи за първи път промяната в закона,...

В момента седем от висшестоящите членове на "Златна зора", включително и Михалолиакос, са зад решетките по редица обвинения. В това число влизат убийство, опит за убийство, незаконно притежание на оръжие и участие в криминална организация, информира АФП.

Според разследващите организацията на партията наподобява тази на нацистката партия. При обиски на домовете на нейни членове са били открити както незаконни оръжия, така и предмети с нацистки и фашистки символи.

На последните парламентарни избори в Гърция в края на януари "Златна зора" завърши като трета политическа сила и спечели 17 места в парламента. Голяма част от депутатите, които ще бъдат съдени, са били преизбрани, пише БГНЕС.

 

"Златна зора" представи кандидатите си за изборите в Гърция

Гръцката крайнодясна партия "Златна зора" първа публикува кандидатите си, които ще участват в парламентарните избори на 25 януари. И то...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com