Атина се обърна към ЕК заради символичното "погребение на Гърция"

6298
Атина се обърна към ЕК заради символичното "погребение на Гърция"
Действиятя на Скопие почти са съвпаднали с подновяването на преговорите между двете държави под егидата на ООН по спора за името

Атина се обърна към Европейската комисия заради провокацията на Скопие на карнавал в македонското село Вевчани, когато беше пресъздадено символичното "погребение на Гърция", съобщава в електронното си издание гръцкият в. "Нафтемборики".

На карнавала, състоял се на 13 и 14 януари в Югозападна Македония, Гърция е била погребана с ковчег и некролог, а гръцкото знаме е било подпалено. На събитието, което се организира всяка година по случай настъпването на новата година по Юлианския календар, са присъствали македонски министри и посланици.

Франция: "Европа няма да плаща повече" за Гърция

Френският министър по европейските въпроси Жан Леонети заяви днес, че "Европа няма да плаща повече" за Гърция, която води преговори от ...

Гръцкият евродепутат Георгиос Кумуцакос е отправил въпрос към Европейската комисия във връзка със случая. Той е посочил, че действиятя на Скопие почти са съвпаднали с подновяването на преговорите между двете държави под егидата на ООН по спора за името. Гръцкият евродепутат е отправил питане дали ЕК е запозната със случая, дали ще реагира и дали смята, че подобни провокативни действия подкопават перспективите за постигане на успех в трудните преговори за името. Гърция вече изпрати простестна нота до Скопие, в която проявата се определя като "провокативна" и "обидна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com