Цачева ще участва министерска среща ЕС-Западни Балкани в Тирана

544
Цачева ще участва министерска среща ЕС-Западни Балкани в Тирана
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще участва в министерска среща ЕС–Западни Балкани в областта „Правосъдие и вътрешните работи” на 4 и 5 октомври, която ще се проведе в албанската столица Тирана.

Форумът се провежда в рамките на Австрийското председателство на Съвета на ЕС и на триото Естония, България, Австрия, съобщиха от МП.

Откриха части от пистолет във Врачанския затвор, Цачева назначи проверка

"Намерени са части от пистолет, които тепърва експертизата предстои да установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не...

Предишната среща на министрите на правосъдието и на вътрешните работи ЕС–Западни Балкани беше в София през октомври миналата година. За Българското председателство на Съвета на ЕС един от основните приоритети беше насърчаването на сътрудничеството и интеграцията на Западните Балкани във всички сфери на взаимодействие с ЕС. Лидерският форум в София през май 2018 г. даде нов импулс за задълбочаване на взаимните връзки и подкрепата от страна на Европейския съюз в областта на правосъдието.

В Тирана министър Цачева ще потвърди волята ни да продължим да работим заедно за подобряване на функционирането на съдебните системи в партньорите от Западните Балкани в контекста на по-ясна перспектива за присъединяването им към Съюза. На форума са предвидени две теми за разговор между правосъдните министри – „Укрепване на правовата държава - разпространение на стандартите за правосъдие” и „Влияние на съдебните реформи върху ефективността, качеството и независимостта на съдебните системи –индикатори за измерване на напредъка”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com