Четирима полицаи бяха убити в нов терористичен акт в Турция

6712
Четирима полицаи бяха убити в нов терористичен акт в Турция

Четирима турски полицаи бяха убити, а един тежко ранен при експлозия с югоизточната част на град Силопи, съобщиха турските сили за сигурност. 

В тази част на страната преобладаващата част от населението е кюрдско, съобщава "Уърлд бюлетин". При друг инцидент при сблъсък с кюрдски бунтовници в югоизточната провинция Сирнак е убит един турски войник, а други седем са ранени.

Задържаха заподозрени за нападението над американското консулство в Истанбул

Турската полиция е задържала един от двамата заподозрени нападатели на американското консулство в Истанбул, съобщи държавната анадолска...

Същевременно тази сутрин беше извършено нападение над Американското консулство в Истанбул. Турските власти са задържали жена, за която се твърди, че е участвала в атентата. Според информация на Анадолската агенция нападателите били двама души, вторият от които се издирва. 

Малко преди започване на работа на консулската служба, нападатели откриха огън по охраната на Американското консулство в квартала "Саръайер". Стреляно е от около 30 м от сградата, съобщи турската НТВ.

Охраната е отговорила със стрелба, завързала се е престрелка. Единият от нападателите избягал, другият е задържан. Според НТВ задържаният е жена, която била ранена. Относно самоличността ѝ се съобщава, че е от екстремистка терористична организация, информира БНР.

Не се съобщава за пострадали. Никой досега не е поел отговорност за нападението.

Според служител от Американското консулство мотивите за атаката не са ясни. Полицията продължава издирването на другия нападател. Преди време пак имаше подобно нападение срещу Американското консулство в Истанбул. 

САЩ разполагат изтребители за борба с ИД на турска територия

САЩ разположиха шест изтребителя Ф-16 на базата Инджирлик, Южна Турция, в помощ на борбата срещу Ислямска държава. Това предаде АФП, ...

Двама души бяха убити, а най-малко седем бяха ранени при друго бомбено нападение срещу полицейски участък в квартала "Султанбейли" снощи. Двамата, за които се предполага, че са виновни за експлозията са елиминирани, съобщава BBC. 

Нападението е било извършено от кола. Единият от терористите бил разкъсан от бомбата, а другият е бил убит при насрещен огън, с който отвърнали полицаите. 

В завързалата се престрелка загинал един полицейски комисар, специалист по обезвреждане на бомби, а други трима полицаи, също и няколко граждани били ранени. 

По-рано имаше информация, че атаката е била дело на атентатор-самоубиец, но тя не беше потвърдена, информира БГНЕС.

Междувременно снощи хиляди хора участваха в голяма протестна демонстрация в квартала "Бакъркьой" в Истанбул срещу кюрдската политика на ПСР. На митинга се издигнаха призиви за мир.

Турция е убила 390 кюрдски бунтовници за две седмици

Близо 390 кюрдски партизани от ПКК (Кюрдската работническа партия) са убити, а други 400 са ранени за две седмици при удари на турска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com