X
 
 

Дачич: След оставката на Харадинай диалогът с Прищина е в кома

Говорейки за възможностите за подновяване на диалога с Косово след оставката на премиера Рамуш Харадинай, в интервю за TВ Първа сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че "диалогът е в кома, зависи от реанимацията на големите сили, става дума за големи геостратегическа игри ", предаде БГНЕС. 

„ САЩ смятат, че това, което правят Франция и Германия, е правилният път. Брюксел очаква новия ръководител на дипломацията. Франция смята, че САЩ възпрепятстват продължаването на диалога. Съединените щати вярват, че Германия подкрепя Харадинай. Всеки тук обвинява всички, но няма продължаване на диалога“, каза Дачич.

Косовският премиер Рамуш Харадинай подаде оставка

Косовският премиер Рамуш Харадинай подаде оставка на специално свикана пресконференция. Причината за неговата оставка е това, че той ...

Той допълни, че "промяната в отношението на американската администрация е видима и сега искат да намерят решение, а в миналото смятаха, че това е свършена работа, добавяйки, че Сърбия иска съживяване на отношенията със САЩ.

Според Дачич оставката на Харадинай е „тактически ход, поради вътрешнополитически причини, с цел да се заличат Хашим Тачи и другите, за да се представи като жертва пред Съда за АОК… и да победи на изборите.“

Дачич изрази съмнения, че ще има среща в Париж през септември за обсъждане на кризата с Косово, защото „не се гарантира успех нва срещата и не се махат митата“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители