X
 
 

Дисонанс сред политиците в Косово за митата срещу Сърбия

1088 0
photo of Дисонанс сред политиците в Косово за митата срещу Сърбия
Снимка: iStock
Във връзка с изявлението на председателя на косовския парламент Кадри Весели за премахване на 100-процентното мито за сръбски е стоки, премиерът Рамуш Харадинай заяви, че различните позиции на лидерите на Косово по този въпрос отслабват позициите на държавата.

Харадинай заяви на пресконференция, че подходът на Весели, като лидер на Демократическата партия на Косово (ДПК), който е в коалиция с неговия Алианс за бъдещето на Косово (АБК), е грешен и заяви, че „дълголетието на коалицията не е важно , но защитата на националните интереси е важна. "

Съветник на Вучич избухна: Български разузнавачи в Скопие работят срещу Сърбия

Председателят на парламентарния комитет за Косово Милован Дрецун обвини български разузнавачи в дестабилизиране на региона. Това е поре...

„Не сме се срещали от известно време, срещаме се от време на време, но мисля, че има погрешен подход, както и президентът (Хашим) Тачи. Те отслабиха Косово до такава степен, че Сърбия днес поставя условия, за да се яви на масата. Не приемам условия от Сърбия за диалог и не раздавам нашия пазар“, каза Харадинай. По-рано пък най-голямото опозиционна партия поиска оставка на правителството. 

Той отхвърли като неоснователна оценката на Весели, че "Харадинай разговаря с Америка точно както със Сърбия".

„Това определение не издържа на критика. Със Сърбия някога съм бил разделен от война, а през цялото време съм на страната на Америка. При Сърбия имаме различия по много теми, а с Америка само по отношение на спирането на митата. Ако Весели и други бяха единствените, Америка може би щеше да ни подкрепи още повече, но желанието да говорим по различен начин причинява вреда на Косово. Говорим с Америка като в семейство, а на семейството казваш когато нещо те боли“, каза Харадинай.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално