Екскурзоводката спасила част от туристите при атентата в Истанбул

4987
Екскурзоводката спасила част от туристите при атентата в Истанбул

Жертвите на взрива на площад „Султан Ахмет“ в Истанбул са 10 немски граждани, 7 са ранените, като петима от тях са в реанимация, съобщила днес говорителката на външното министерство на Германия Завсан Шебли, цитирана от ТАСС. Все още не е ясно кога телата на загиналите ще бъдат изпратени в родината им.

Терористичният акт беше извършен на 12 януари. Камикадзе се взриви до група туристи от Германия, състояща се от 20-25 души. Част от туристите били спасени от екскурзоводката, която предупредила за опасността. Жената чула подозрително шумолене, огледала се и видяла млад човек, присъединил се към групата.

Атентаторът в Истанбул влязъл в Турция като бежанец

Терористът, който вчера се самовзриви в центъра на Истанбул и уби 10 души, е влязъл в Турция като бежанец. Разследващите кървавия атент...

"Видях как извади предмет, подобен на бомба, и извиках на немски: "Бягайте!", разказва екскурзоводката Сибел Сатироглу пред в. Hurriyet.

Хората започнали да се разпръсват, в този момент бомбата гръмнала. Самата Сибел е ранена в крака и е загубила слуха си, съобщава Интерфакс.

Отговорност за взрива е поела терористичната организация "Ислямска държава". По останките следователите са установили, че се е взривил 27-годишен бежанец от Сирия. След терористичния акт в Истанбул турската полиция е провела контратерористични мероприятия в пет града в страната. В резултат по подозрение в причастност към терористичната групировка "Ислямска държава" са задържани 59 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com