Фарадж: Гърция се превръща в страна от третия свят

23307
Фарадж: Гърция се превръща в страна от третия свят
Снимка: Gettyimages

Лидерът на британската Партия на независимостта ЮКИП Найджъл Фарадж заяви в Лондон, че Гърция бавно се превръща в страна от третия свят, въпреки че е член на ЕС.

"Всички виждаме какво се случва. Трагично е, че всичко това на практика се извършва пред очите ни", казва Фарадж, който обвинява ЕС и по-специално страните от еврозоната за ситуацията в Гърция. Той вини също и общата валута, срещу които "води политико-пропагандна война", предаде БГНЕС.

Според Фарадж еврото е изкуствена валута, която "големите играчи" в паричния съюз използват, за да наложат своята политика в ЕС и еврозоната.

Фарадж използва случващото се в зоната на еврото и победата на гръцката лява партия СИРИЗА, за да увери британските гласоподаватели за "безпътицата" на ЕС. Той вярва, че Гърция "ще бъде принудена" да се оттегли от еврозоната. Но това, според лидера на ЮКИП, не трябва да означава трагедия за гърците, които в такъв случай ще се върнат към драхмата. Той смята, че "гръцкият успех след излизането от еврозоната" ще подтикне към такава стъпка и други страни от Средиземноморието.

Гърция предлага облигации срещу дълг

Правителството на Гърция предлага вместо да се отписва дълга на страната, замяната на държавни облигации за нови. "Ние не искаме но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани