Груевски контролирал депутатите си с дългове и предварителни оставки

12249
Груевски контролирал депутатите си с дългове и предварителни оставки

Управляващата ВМРО-ДПМНЕ контролира депутатите си със записи на заповеди и предварително подписани оставки, предаде радио Deutsche Welle в програмата за Македония.

Според радиото със записа на заповед депутатите гарантират, че дължат определена сума, в случай, че искат да се откажат от партията. На записа е подписан и един гарант. Неназован депутат е заявил, че се е подписал на сума от 300 000 евро. От партията са му пояснили, че това ще е сумата, която ще изразходват за предизборната му кампания.

Новата порция подслушвания в Македония - за изборни измами

Лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев на пресконференция днес представи записи от подслушва...

Радиото коментира, че по такъв начин лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски с години си е подсигурявал лоялността на парламентарната си група. Подобен бил и принципът с кандидатите за общински съветници, но с по-малки суми.

В същото време македонската Държавна избирателна комисия (ДИК) насрочи заседание, на което ще бъдат разгледани записите от телефонните разговори на министри от правителството, които показват изборни нарушения, предаде македонската телевизия 24 вести.

Заседанието на ДИК трябваше да се проведе днес, но беше отложено заради предстоящата пресконференция на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), на която се очаква да бъдат показани нови доказателства за злоупотреби по време на изборите.

Председателят на ДИК Никола Рилковски заяви, че комисията няма да пренебрегне доказателствата на СДСМ.

Нови сигнали срещу Груевски в прокуратурата

Част от ръководството на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ в Република Македония внесе нови наказателни иска срещу управляв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com