Гръцката армия е преведена в бойна готовност заради военния преврат в Турция

6293
Гръцката армия е преведена в бойна готовност заради военния преврат в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцката армия е преведена в бойна готовност след новината за военния преврат в Турция.

"Министърът на националната отбрана Панос Каменос информира министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас за всички действия на Министерството на отбраната и армията. Войската е приведена в състояние на бойна готовност. Има голяма опасност във връзка със случващото се в Турция", казва високопоставен източник в гръцкото министерство на отбраната, цитиран от РИА Новости.

Сергей Лавров призова да не се допуска кръвопролитие в Турция

Външният министър на Русия Сергей Лавров е заявил, че при регулирането на ситуацията в Турция трябва да се избегне кръвопролитието и въ...

Турската армия съобщи, че е поела контрола на управлението на страната. Турското правителство е задържано, съобщиха от генералния щаб на армията по-рано, предаде РИА Новости.

Военните са завладели сградата на правителството и държавната телевизия TRT. Военните не уточняват кой ръководи преврата. В заявление те отбелязват, че имат намерение да спазват принципа за върховенство на закона, както и да спазват всички сключени от Турция международни споразумения, съобщи Интерфакс.

Шефът на генералният щаб на Турция Хулуси Акар е взет за заложник в сградата на ведомството в Анкара, съобщи France Press. Млади войници са въстанали срещу ръководството на армията, съобщи журналист на Al Jasееra. Кметът на Анкара е помолил всички да излязат на улицата.

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви преди това, че в момента се случва военен преврат и че са предприети военни действия, без да се следва командната верига, предаде турската телевизия NTV. По думите му действията касаят само част от войската. Силите за сигурност правят необходимото, за да овладеят ситуацията, каза още турският премиер.

Джон Кери след преврата: Надявам се да има стабилност и приемственост в Турция

Надявам се да има стабилност и приемственост в Турция. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери във връзка с новината за преврат...

Всички Контролно-пропускателни пунктове на българо-турската граница работят. Границата ни с Турция за момента не е затворена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com