Гръцките фермери готвят нови протести

3409
Гръцките фермери готвят нови протести

В неделя е последното заседание на Съвета на фермерите, за да се реши, кога започват протести. От аграрните райони се подготвят отново да извадят тракторите по пътищата, предаде БНР.

Пенсионната реформа, както и промените в данъчното облагане на фермерите създават видимо напрежение в аграрния сектор. Правителството продължава преговорите с кредиторите, но тяхното условие за следващия транш от финансова помощ е да се приемат драстични промени, както в размера на пенсиите, така и в сумата за осигуряване.

3 години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

Парламентът в Атина прие законови промени, за да се решават проблемите в аграрния сектор с преговори, а не с трактори по пътищата, пред...

От страна на фермерите от област Фтиотида вече предупредиха официално депутатите, че който подкрепи програмата за реформи е „желателно да не посещава района“.

"През втората десетдневка на януари фермерите да са в готовност да включат тракторите, заредени с гориво и започваме поетапни протести по пътищата. За съжаление това е единственият начин да постигнем нещо", заяви Йоргос Палурас- член на фермерския съюз.

Както се очакваше гръцката опозиция отказа дори да обсъжда плана за промени и изцяло подкрепя не само фермерите, но всички засегнати от поредното орязване на пенсии и заплати и сливането на петте пенсионни фонда в един.

Кредиторите оказват силен натиск върху правителството на Ципрас за много тежки реформи, които дори и да бъдат гласувани в парламента ще предизвикат силни социални протести.

Гръцки и турски изтребители във въздушна битка над Егейско море

Гръцки и турски изтребители участваха в кратка въздушна битка над Егейско море във вторник, 29 декември, след като турски самолет на ня...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани