Гърция и Тройката с предварително споразумение след дълги преговори

17993
Гърция и Тройката с предварително споразумение след дълги преговори
Снимка: Getty Images / Guliver

В крайна сметка Гърция може би ще получи поредно финансово подпомагане. След дълги преговори южната ни съседка и кредиторите - ЕЦБ, ЕС и МВФ, достигнаха до предварително споразумение за нов транш, предаде БГНЕС.

Европейската комисия прояви по-голяма сдържаност на пресконференция днес на обяд, но обяви, че е постигнато "споразумение по основните точки". "Мисля, че ще можем да изпратим декларация днес", заяви Саймън О`Конър, говорител на еврокомисаря по икономическите и валутните въпроси Оли Рен.

"Преговорите бяха дълги, защото това са сложни въпроси, но важното е, че сега сме много близо до споразумение на ниво екипи", каза още говорителят. Четвъртият одит, който започна в края на септември м. г. в рамките на втората спасителна програма, трябваше да завърши преди няколко седмици.

След като преговорите бяха прекъснати в средата на декември, високопоставените представители на Тройката кредитори се върнаха в Атина в края на февруари. Одитът е от ключово значение за деблокирането на оставащите заеми в рамките на втората спасителна програма. През декември бяха отпуснати 1 милиард евро, но този път Гърция разчита на размразяването на около 8,5 милиарда евро.

Грипът уби 95 души в Гърция

95 души а починали в Гърция до момента, от грип,  съобщи БТА. По данни на центъра за контрол и превенция заради грипа досегапрез ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com