X
 
 

Гърция търси работници от Балканите, плаща 1000 евро, плюс спане и храна

5339 3
photo of Гърция търси работници от Балканите, плаща 1000 евро, плюс спане и храна
Снимка: iStock/Guliver
На повечето места в Гърция се търсят сезонни работници, а заплатите варират от 800 до 1000 евро, предава македонския сайт "Фактор", като добавя, че за тази цел посредниците наемат работници от Македония.

Търсят сервитьори, камериерки, кухненски помощници, работи се всеки ден по 8 до 10 часа. Работници се търсят за островите Крит, Лесбос, Карпатос, Лефкада, Санторини и за други места.

"Трудно е, но когато свърши работното време, хората имат време да се отпуснат на плажа. Има голям интерес за работа от македонци, българи, сърби, албанци. Хората търсят цял сезон, който продължава 6 месеца. Ако работите като сервитьорка, обикновено ви трябва отличен английски, но ако сте в кухнята, тогава е достатъчно колкото да се разберете", казва посредник от Битоля.

Медията предава, че освен чужденците и част от гърците, които живеят в Атина и Солун, през лятото работят на островите, защото за тях си заслужава.

Гърция - втората родина на българина през лятото

Летният сезон отново е в ситуация "дежавю". Голяма част от българите ровят за оферти в интернет, докато търпеливо изчакват опашката на ...

По думите му заминават и млади, и стари, някои получават бакшиш, други – не. "Младите в еуфорията си казват: Супер, ще работя за месец, плюс почивка на море". А възрастните хора остават по 6-7 месеца.

Доколко са удовлетворени от шефовете си там, това е индивидуално. Имаме заинтересовани от всички македонски градове за работа в Гърция, но повечето от тях са от Скопие", добавя посредникът, на когото се позовава "Фактор".

По думите му определено си заслужава да се работи в Гърция, защото работодателят осигурява настаняване и храна.

Медията предава, че има недостиг на работници в няколко балкански страни. Сезони такива търсят Хърватия, Черна гора и България. Заради невъзможността да посрещнат нуждите си, тези страни "внасят" работници от чужбина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • див българин 1 див българин преди 1 месец Профил на трол?
  Супер!!! Ма дайте линкове бе, веднага се записвам!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Намери си сам, щом искаш да се гърчиш за 1000 Евро можеш да го направиш навсякъде. Лесно е отиваш на място и питаш наред. Направи си нещо като автобиография каде си учил и работил телефон и тн.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Намери си сам, щом искаш да се гърчиш за 1000 Евро можеш да го направиш навсякъде. Лесно е отиваш на място и питаш наред. Направи си нещо като автобиография каде си учил и работил телефон и тн.
  : 0 !
Последно в Актуално