И Македония изпраща допълнително военни и полиция по границите си срещу мигрантите

997
И Македония изпраща допълнително военни и полиция по границите си срещу мигрантите
Снимка: Gettyimages.com

Властите в съседна Република Македония взеха решение за изпращане на допълнителни военни и полицейски сили по границите си с цел предотвратяване на нелегалната миграция.

"Сигурността в Република Македония на този етап е стабилна и спокойна". Това е оценката на "Групата за преценка", която заседава извънредно след опита за преврат в Република Турция. По време на срещата е повдигнат и въпросът свързан с нелегалната миграция, пише БГНЕС.

Сърбия изпраща армия и полиция по границите си срещу бежанците

Сръбското правителство взе решение да изпрати допълнителни военни и полицейски части по границите си за да се защити от наплива на бежа...

"Участниците информираха ръководителя на "Комитета за координация и управление на кризи" и беше решено в близко време да се увеличи граничният контрол и защитата на държавните граници с допълнителни военни и полицейски сили. Това се прави с цел предотвратяване на нелегалната миграция и трафика на мигранти", се казва в краткото съобщение на "Центъра за управление на кризи".

Тези дни стана ясно, че Македония удължава извънредното положение по южната граница /с Гърция, бел.ред./ и северната /със Сърбия, бел.ред./ до края на годината.

Решението на властите в Скопие дойде само няколко часа след съобщението от Белград за създаване на съвместни военни и полицейски патрули, които се изпращат по границите на Сърбия за спиране на нелегалната миграция.

Сръбският премиер Вучич съобщи, че решението е взето със съгласието на президента Томислав Николич. Министър-председателят информира, че в страната вече има близо 3000 мигранти и всеки ден техният брой се увеличава с няколко стотин души.

Европа ще създаде обща система за убежище и разселване на бежанци

Европейските власти са финализирали плановете за създаване на обща система на ЕС за убежище и схема за разселване на бежанците, чиито п...

Струпването на мигранти в Сърбия рязко се увеличи след въвеждането на по-строгите гранични мерки от страна на Унгария на 5 юли. След тази дата на практика на унгарска територия не се допускат мигранти. Само за няколко дни властите в Будапеща върнаха обратно близо 700 мигранти на Сърбия.

Миналата седмица вътрешният министър Небойша Стефанович публично каза, че най-много мигранти идват от България в Сърбия - по-около 300 на ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com