И в Македония започват с контрапротестите

5279
И в Македония започват с контрапротестите

Председателите на партиите от предизборната коалиция на управляващата ВМРО-ДПМНЕ проведоха лидерска среща в сградата на парламента. Там основната управляваща парния представи план за организирането на голям митинг на 18 май, съобщи "Дойче веле", позовавайки се на източници, участвали в срещата.

На нея бяха поканени лидерите на Социалдемократическия съюз Зоран Заев, на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети и на Демократическата партия на албанците Мендух Тачи.

Генералният секретар на ВМРО-ДПМНЕ Емил Димитриев съобщи на коалиционните партньори, че на контрапротеста на обявения от СДСМ на 17 май, трябва да бъде демонстрирана още по-голяма масовост и подкрепа за властта.

Лидерът на СДСМ Заев категорично отказа да се срещне с Груевски.

Ние с престъпници не се срещаме, подчерта Заев.

"Има най-различни инициативи в тези времена на дълбока политическа криза. СДСМ ще приеме среща в присъствието на Груевски само с международно посредничество или с конкретни представители на международната общност. Повече няма да разговаряме и да присъстваме на срещи с престъпници - да ни записват тайно и след това да разпространяват видеата в обществото", каза още Заев.

Той категорично отхвърли възможността Никола Груевски да оглави правителство на широка коалиция.

Янкулоска към Груевски за новия "Мерцедес": Фантазия, фантазия

Скандалите в Македония нямат край. Вчера, 13 май, лидерът на опозицията Зоран Заев представи запис на разговор между вече бившия вътреш...

"Ние говорим само за преходно правителство. По този начин ще дадем възможност на всички представители в обществото да намерят необходимия механизъм как този кабинет да подготви Република Македония за честни, свободни и демократични избори. Този кабинет може да бъде - политически, на широка коалиция, експертен, служебен или съставен от самата администрация. Но, ако се стигне до политически кабинет, в него няма да участват хора участващи в престъпления, след всички доказателства, които представихме, включително и за самия Никола Груевски - той не може да участва подобен кабинет", подчерта лидерът на СДСМ Зоран Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com