Кметът на Анкара: В Турция ще има атентати преди местните избори

24073
Кметът на Анкара: В Турция ще има атентати преди местните избори

Кметът на Анкара и кандидат на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за пореден нов мандат като градоначалник Мелих Гьокчек излезе със сензационни твърдения. Според него 15 дни преди местните избори на 30 март в Турция ще има атентати, съобщи електронното издание на вестник "Хюриет", предаде БГНЕС.

"Може лично срещу мен да бъде организиран атентат. Но повярвайте ми, това не е толкова важно. Аз вече съм оставил пет писма, от които две на своите деца, с шифрите на онези, които се опитват да очернят бъдещето на страната. Ако нещо се случи с мен, нека поне смъртта ми да помогне за изясняване на ситуацията. Нека тогава всеки да научи игрите, които планират кръгове вътре и извън страната", посочи още кметът.

В Турция ситуацията от близо година е крайно нестабилна, след като през миналата година имаше истински бунт срещу правителството на Ердоган, започнал на площад "Таксим". Причината беше опит да се изсече парка "Гези" в центъра на Истанбул, за да бъде построен мол. В края на 2013-та година избухна грандиозен корупционен скандал, довел до тотално прекрояване на турското правителство. В него беше замесен и един от синовете на Ердоган, а турският премиер на практика блокира разследването и предприе чистка дори в банковите и медийните среди. Според Ердоган целият скандал е сценарий за свалянето му.

Ердоган започна да разчиства "врагове" в банковата и медийната сфера

Турските власти разшириха масовата чистка, която досега обхващаше полицията и магистратурата, към банковия сектор, телекомуникациите ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com