Actualno loader
X
 
 
 

Македонският президент категоричен, че няма да връчи мандат за съставяне на правителство

575 2
photo of Македонският президент категоричен, че няма да връчи мандат за съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

Още по темата

Мандатът за сформиране на правителство няма да бъде връчен, докато не бъдат отстранени правните и политически пречки.

Това заяви македонският президент Георге Иванов след днешната среща В Скопие с председателя на председателството на Босна и Херцеговина (БиХ) Младен Иванич.

Георге Иванов: Чуждестранните фондации разделиха Македония на етническа основа

„Докато препятствия не бъдат отстранени, аз не мога да взема решение, което ще бъде оспорено. Ако бъде оспорено едно такова решение, то ще се постави въпросът и за моята отговорност. Затова търся и настоявам правните и политически пречки да бъдат отстранени“, изтъкна Георге Иванов.

В отговор на журналистически въпрос дали чувства отговорност във връзка с последиците от кризата, Иванов каза, че той спазва Конституцията и практиката от 1992 година и не се чувства отговорен за кризата. Институционалната криза нямаше да я имаме, ако я нямаше (албанската) платформа, от която политическата криза прерасна в институционална, изтъкна македонският държавен глава.

Георге Иванов добави, че именно заради платформата, която се появи след парламентарните избори, в Македония не може да се избере председател на парламента, нито да започне сформирането на правителство, предаде БГНЕС.

Македонският президент няма да даде мандат без отказ от "Албанската платформа"

„Едно е политическата криза, която я решихме с изборите на 11 декември, но с (албанската) платформа получихме институционална криза. Аз тук не мога да нося отговорност, защото зачитам Конституцията и това, което се иска от мен, а имам предвид и решенията на Конституционния съд. Затова не мога да взема решение, което ще бъде оспорено“, посочи Иванов.

Редактор:

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Македонецъ Б.В.М.О.Р.О. 2 Македонецъ Б.В.М.О.Р.О. преди 6 дена Профил на трол?
    Президента Г. Иванов израства в мойте очи и стоя твърдо за него. България е ДЛЪЖНА ДА ПОМАГА НА Р.Македония. Не , че трябва , а е ДЛЪЖНА. На долният шиптърски боклук му пиша , че МАКЕДОНЕЦЪ / Октомври/ не дава без КРЪВЪ ДЬДОВ И БАБИНЪ ПРИЛЕПЪ и подобни боклуци/чки са му по 5 на н*ЖЪ ДА ЖИВЕЕ Р. МАКЕДОНИЯ.ДОЛУ шиптърският парцал
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • албански нерез 1 албански нерез преди 1 седмица Профил на трол?
    Георгеее...а ма ти още ли не си си събул гащите????Какво чакаш?Специална покана ли?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Ованес Торосян - успехът му е присъщ

Той е един от най-сниманите актьори в новото българско кино....