Няма опасност от бежанска вълна от Македония

6262
Няма опасност от бежанска вълна от Македония

На този етап няма опасност от бежанска вълна от Македония заради евентуалния конфликт, който назрява в момента в югозападната ни съседка. Това каза в сутрешния блок на БТВ Никола Казаков, председател на Агенцията за бежанците.

"По-скоро в момента опасност от бежанска вълна очакваме от българо-гръцката и българо-турската граница. Имаме 100 процента увеличение на бежанския поток за първите четири месеца на тази година в сравнение с миналата - 2000 миналата, срещу 4000 тази и всички те са подали молби за закрила и издаване на статут за бежанци. Има възможност част от бежанците, които са минали през България по пътя им към страни от останалата част от Европа и са получили бежански статут, според регламента Дъблин 3, част от тези бежанци да ни бъдат върнати", заяви той.

Контрапротест в Скопие ще има, палатковият лагер срещу Груевски е готов

Палатковият лагер пред сградата на правителството в Македония вече е факт. Надяваме се да има оставка и Груевски да си отива – за...

Повечето държави в Европа, които са най-засегнати от бежанската вълна, като Италия, България и редица други, са за приемането на така наречения квотен принцип, за да не трябва само част от държавите в Европа и ЕС да поемат тежестта на бежанската вълна, докато страни, сред които Франция, Полша и други, имат определени резерви срещу приемането на този принцип, добави Никола Казаков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com