Новата "бомба" на Заев: Ахмети е същият като Груевски

16227
Новата "бомба" на Заев: Ахмети е същият като Груевски

Днешните разкрития на лидера на основната опозиционна партия в Македония СДСМ Зоран Заев представят нарушения, извършени от партньора на управляващата ВМРО-ДПМНЕ - Демократичният съюз за интеграция (ДСИ).

Според Заев разкритията доказват, че престъпленията на премиера Никола Груевски не са могли да бъдат извършени без знанието на ДСИ.

Те показват още как лидерът на партията Али Ахмети чрез посредничеството на своя съпартиец Бекир Асани е договарял продажбата на обекти.

Разговорите разкриват и как бившият вътрешен министър на страната Гордана Янкулоска урежда отлагането на събарянето на сграда в община Чаир.

Заев: Груевски трябва да подаде оставка 6 месеца преди изборите

Политическите разговори в Македония за кратък период от време трябва да доведат до споразумение за оттеглянето на премиера Никола ...

Записите, според Заев, доказват, че Ахмети е бил готов на всякакви компромиси, за да остане във властта. Така например той е изявил желание да оттегли настояването си за реализиране на проекта за път Тетово-Призрен, който бил едно от основните му обещания в предизборната кампания.

От записите става ясно и че ДСИ са се пазарили и за получаването на по-доходоносни министерски кресла в кабинета.

Оставяме отворени вратите за края на преговорите в Брюксел, като така инициативата за тяхното провеждане може да дойде от всеки от участниците, заяви още Заев.

"Така инициативата за продължаване на преговорите може да дойде от всеки, който е бил там – от Груевски, от Заев, от албанските партии, от еврокомисаря (по разширяването Йоханес Хан), от посланиците", каза Заев).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com