Опит за самоубийство на бивш румънски премиер

5122
Опит за самоубийство на бивш румънски премиер

Бившият премиер на Румъния Адриан Нъстасе се е опитал да се самоубие няколко часа след произнасянето на присъда за корупция срещу него, съобщиха от главната прокуратура на Румъния в комюнике.

"Прокурорът бе информиран от полицията за опит за самоубийство на Адриян Нъстасе", се уточнява в текста. Според медицински източници Нъстасе е изстрелял куршум в гърлото си, когато полицаите са дошли в дома му. Той е транспортиран в букурещка болница.

Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе беше осъден окончателно на две години затвор при строг режим за корупция, съобщи Румънският Върховен съд.

"Съдът потвърждава присъдата от две години затвор при строг режим", заяви съдия Марчела Раду, която прочете присъдата. Нъстасе, който беше премиер на социалдемократическото правителство между 2000 г. и 2004 г., е обвинен, че е отклонил през 2004 г. към предизборния си щаб около 1,5 милиона евро, предоставени от компании и бизнесмени, поканени да участват в симпозиум.

Редактор: Георги Иванов

Румъния потвърди присъдата на бившия си премиер

Румънският Върховен съд потвърди двугодишната присъда срещу бившия премиер Адриан Нъстасе по дело за измама, наблюдавано изкъсо от ЕС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com