Партията на Заев поиска от прокуратурата да обвини братовчед на Груевски

5181
Партията на Заев поиска от прокуратурата да обвини братовчед на Груевски

Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) подаде сигнал в прокуратурата срещу директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване на Македония Сашо Миялков, Светлана Костова, съдия във Верховния административен съд и Хаим Хакияни, чуждестранен гражданин, участващ в корупционния скандал за доставка на оборудване от Израел.

Престъпленията, за които СДСМ иска обвинение, са получаване на подкупи, злоупотреба със служебно положение и власт, както и даване на подкупи.

Според СДСМ през 2011 г. Сашо Миялков е получил комисионни от 840 000 евро, 540 000 евро и 200 000 евро като награда за сключване на договор за доставка на оборудване на значително по-висока цена от реалната.

С това Сашо Миялков следва да е подсъдим за получаване на подкупи и злоупотреба със служебно положение и власт, смята опозиционната сила.

Втората виновна според СДСМ Светлана Костова е помагала на Миялков и е посредничила при плащането на "наградата" и сключването на договорите за доставка на оборудване. Хакияни пък е извършил плащането, посочва партията на Зоран Заев. В документа на СДСМ се посочва, че тримата заподозрени са нанесли вреда на бюджета на Македония в особено голям размер, която предстои да се изчисли.

Сашо Миялков е братовчед на премиера Никола Груевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани