Румъния не пусна във въздушното си пространство самолет с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин

2902
Румъния не пусна във въздушното си пространство самолет с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин

Румънските власти отказаха да допуснат във въздушното пространство на страната руския самолет с вицепремиера Дмитрий Рогозин, който летеше за Кишинев. Това съобщи руският посланик в Молдова Фарит Мухаметшин.

По данни на портала flightradar24.com полет S7157 от Москва за Кишинев е направил няколко кръга над границата между Румъния и Унгария, след което е поел обратно към Русия. По-късно стана известно, че е било уредено да кацне в беларуската столица Минск, пише РИА Новости.

През септември правителствата на България и Румъния ще заседават съвместно

През септември ще се проведе съвместно правителствено заседание между България и Румъния. Това са уточнили в телефонен разговор министъ...

Рогозин трябваше да посети Молдова днес и да участва в мероприятията по случай 25-годишнината от миротворческата операция на река Днестър и в тристранна среща с президента на Молдова и лидера на непризнатата Приднестровска република.

Молдовското външно министерство призова да бъде отменен полета с аргумента, че руската делегация планирала да лети с военен самолет. На свой ред проруският молдовски президент Игор Додон обвини външното министерство в неприятелски действия, пише още БГНЕС.

Освен това Молдова не пусна група руски артисти и политици, които също искаха да отидат в Приднестровието по повод годишнината. Рогозин окачестви този отказ като „некрасива и позорна история“, а молдовските власти като „сборище на скандални хора“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com