X
 
 

Северномакедонският президент: Планираме начало на преговорите за ЕС до края на 2019 година

1075 0
Северномакедонският президент: Планираме начало на преговорите за ЕС до края на 2019 година
Снимка: БГНЕС
Преспанският договор изискваше огромна смелост и визия - смятам, че това беше разбрано в Германия. Затова Северна Македония няма план Б. Нашият План Б е начало на преговорите до края на годината, заяви северномакедонският президент Стево Пендаровски в интервю за онлайн изданието на Spiegel, предаде БГНЕС.

Интервюто с Пендаровски германската медия публикува малко преди началото на двудневното му посещение в Германия. То започва с Договора от Преспа, който според изданието е безпрецедентен в най-новата история на Балканите.

Френският посланик обясни защо още няма дата за преговорите със Скопие

Френският посланик Кристиан Тимоние обясни защо няма дата за преговори със Северна Македония и че Скопие не трябва да се притеснява по...

Вестникът заявява, че "нито една страна не е възприемала толкова сериозно, колкото Македония", че "най-важният принцип на политиката на Брюксел към Западните Балкани" е "мирното разрешаване на конфликти и регионално сътрудничество", както се вижда от "добавената географска дефиниция Северна в името на страната."

Пендаровски, говорейки за отложеното гласуване в Бундестага, заяви в интервюто, че е оптимист за датата за започване на преговори за присъединяване към ЕС. "Ние вярваме, че няма по-сериозни забележки срещу започването на преговори за присъединяване, а само технически отлагания. Германия е нашият най-важен партньор, тя беше един от актьорите в Преспанския договор и в Берлин много добре познават политическата ситуация у нас", са думите на северномакедонския президент.

Вестникът се позовава и на пакета Албания-Северна Македония и получаването на обща дата за началото на преговорите за присъединяване, като оценява, че проблемите на Македония с върховенството на закона и корупцията са по-малки в сравнение с хаотичната политическа ситуация в Албания.

Actualno.com

Етикети:

  • Наадежди ггООовеждиии... 1 Наадежди ггООовеждиии... преди 7 месеца Профил на трол?
    Поредните СеверноМакедонски ПОЛЮЦИИ...
  • мнението на френския посланик 1.1 мнението на френския посланик преди 7 месеца Профил на трол?
    „Какво сте се запънали с тази дата? И така имате толкова много проблеми. В Струга кметът се държи скандално, ЮНЕСКО ще ви отнеме статута на Охридското езеро, имате толкова много корупция, сменяте директорите на училище по дилетантски начин, имате толкова много проблеми, ще трябва още да работите, за да сте готови за дата, странна е тази ваша мания за датата!
    : 0 !