Шест страни от ЕС искат да се върнат визите за жителите на Западните Балкани

11528
Шест страни от ЕС искат да се върнат визите за жителите на Западните Балкани

Шест страни от Европейския съюз са поискали от Европейската комисия да бъдат върнати отново визите за жителите на Западните Балкани, за да се реши проблемът с големия брой молби за убежище, предаде АФП, позовавайки се на съобщение на ЕК.

Австрия, Белгия, Франция, Германия, Люксембург и Холандия са изпратили писмо до Комисията, след като драстично се е увеличил броят на молбите за убежище.

Дачич е разочарован от исканията на ЕК

Сръбският премиер Ивица Дачич заяви, че искането на Европейската комисия Сърбия да спазва "териториалната цялост на Косово" може да с...

„Много страни от ЕС се сблъскват с огромен наплив на хора от Западните Балкани”, заяви говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, цитирана от Фокус.

Мнозинството от молбите се отхвърлят като неоснователни, но всяка от тях трябва да бъде разгледана, което изисква време и средства, които може по-добре да бъдат използвани за истинските случаи, а не за икономическите мигранти, добави говорителят.
Комисията и Европейският парламент в момента преговарят за предпазна клауза, която да позволи на страните членки временно да преустановяват действието на безвизовите споразумения. Тази клауза обаче все още не е приета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани