X
 
 

Шестима с обвинение заради убийството на Оливер Иванович

528 0
Шестима с обвинение заради убийството на Оливер Иванович
Снимка: Screenshot/YouTube
Специалната прокуратура на Косово повдигна днес пред специализирания състав на Основния съд в Прищина обвинение срещу шест човека, заподозрени в убийството на политика Оливер Иванович в Северна Митровица, съобщи МИА, цитирана от БГНЕС.

В съобщението се казва, че заподозрените са обвинени за участие или организиране на организирана криминална група, злоупотреба със служебно положение, съучастие в убийство, незаконно притежаване на оръжие, разкриване на служебна тайна и манипулиране на доказателства.

Косово иска ареста на политически лидер за убийството на Оливер Иванович

Прищина е издала международна заповед за арест на косовския сръбски политически лидер Милан Радойчич , който е избягал в Сърбия, след к...

Шестимата обвиняеми, от които трима са в ареста, а другите трима са обявени на международно издирване, са действали като организирана престъпна група със структура и йерархия, с формални длъжности. Твърди се, че криминалната група не е сформирана случайно, а действа от 2011 година. Обвинените са действали заедно и съзнателно с намерението да извършат едно или повече престъпления. Действията на тази престъпна група са довели до убийството на Оливер Иванович, се твърди в обвинителния акт.

Косовските медии съобщават, че и шестимата обвиняеми са част от сръбската общност в Косово.

Оливер Иванович – един от лидерите на косовските сърби, беше убит на 16 януари 2018 г. в Северна Митровица недалече от дома си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...