След Нова година се очаква да тръгне новата обществена гръцка телевизия

17380
След Нова година се очаква да тръгне новата обществена гръцка телевизия
Снимка: Getty Images / Guliver

След Нова година се очаква да тръгне нова обществена гръцка телевизия, след като съществуващата ЕРТ бе закрита заради финансови нарушения на управителния й състав.

Журналистът Теофанис Папатанасиу разказа пред БНР за това как ще изглежда новата медия.

Венизелос: "Бивша Османска провинция Гърция" е обида и подигравка

Изявлението, че Гърция трябва да се нарича "Бивша Османска провинция" е един вид обида и подигравка и няма да помогне в процеса на прег...

"През юни правителството на Гърция реши да закрие обществените радио и телевизия. Това решение предизвика стачки не само в тези медии, но също така и в частните, както и в печата. В резултат в момента има междинни радио, телевизия и интернет сайт, но в същото време работят и тези, които уж бяха закрити", заяви той.

"В момента сме в преходна ситуация, след като преди четири месеца правителството внезапно реши да закрие обществените радио и телевизия. Два месеца след това кабинетът откри междинна телевизия. Тя има няколко новинарски емисии, а и радио и интернет сайт. Сега сме в процес на развитие и след няколко месеца ще има официална държавна телевизия. В същото време бившите ни работодатели останаха в старата сграда и правят новинарска програма, която се гледа по интернет. Така че сме в странна ситуация с една междинна телевизия и радио и още една телевизия, която се прави също с усилията на бившите работодатели", допълни Папатанасиу.

На въпрос дали това решение е взето и с цел работещите журналисти в тези медии да станат по-благосклонни към кабинета, Папатанасиу отговори: "Не, този въпрос е по-сложен. Това решение беше взето по-много причини. Едната от тях беше да се съкратят хора, за да се покаже на тройката кредитори, че близо 2700 души вече няма да получават заплати, но не и да ни направят по-благосклонни. Аз лично продължавам да работя така, както работех и в предишната телевизия и ще продължавам в същия дух".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com