Съмнения за нагласяне на лотарията гризат Румъния

2212
Съмнения за нагласяне на лотарията гризат Румъния
Снимка: Thinkstock

Огромен скандал избухна в Румъния заради подозрение за нагласяване на Румънската национална лотария „Лото 6/49”, пише Romania Insider.

Според Сорин Константинеску, бивш съветник на лотарията, един от обявените двама печеливши на джакпота на лотарията в края на декември миналата година не съществува. Той е бил измислен, за да прибере самата лотария половината от джакпота. Печалбата, която е трябвало да бъде дадена, е в размер на 7,2 млн. евро. Тя е трябвало да се раздели наполовина между двама души, които са си купили билети в Гъещи на 30 декември. Печелившите е трябвало да си вземат дела до 29 март тази година, - единият се е появил на 14 януари, но другият така и не се е появил.

Канадски късметлия спечели 40 милиона долара от лотарията

Неизвестен късметлия спечели 40 милиона долара от канадската лотария Лото Макс, предаде ТАСС. Сега цяла Канада очаква кога победителят...

„Никой няма да дойде да си вземе парите. От самото начало казах, че вторият човек е измислен, за да останат 3,6 млн. евро в лотарията”, категоричен беше Константинеску.

Румънската лотария категорично отхвърли тези твърдения в официално изявление. "Тези твърдения не са верни, те са необосновани и силно вредят на имиджа на компанията. Имало е и други случаи, в които обявени печалби не са били искани", се посочва в съобщението.

Тегленията в румънската лотария се правят публично, като надзор се осъществява от вътрешното, финансовото и спортното министерство, както и от румънската КЗП. Лотарията вече обяви, че прави технически одит на системата си за теглене и ще съди всеки, който говори неверни неща за тегленията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com