X
 
 

Сърбия, Северна Македония и Албания облекчават размяната на работна ръка

842 0
Сърбия, Северна Македония и Албания облекчават размяната на работна ръка
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Облекчаване на търговията, преминаване на стоки без митническо облагане и чакане по границата, пътуване без паспорт, облекчена процедура за назначаване на работа в Сърбия, Северна Македония и Албания за гражданите на тези държави – това заяви министърът на труда и социалните въпроси на Сърбия Зоран Джорджевич пред РТС по въпроса за т.нар. „Малък Шенген”. Информацията предава БГНЕС.

Сърбия ще направи още една стъпка в тази посока и от 01.01.20 г. ще въведе формуляр за кандидатстване „е-чужденец”. Това ще даде възможност да се кандидатства в посолствата на Сърбия за право на пребиваване, както и за едновременно кандидатстване за работа в националните служби по заетостта. По този начин ще се ускори процедурата за получаване на разрешение за работа в Сърбия.

КНСБ: Българи от Украйна и Молдова ще решат проблема с недостига на работна ръка у нас

Да бъдат заселени българи от Украйна и Молдова, за да бъде решен проблемът с липсата на работна ръка в страната ни. Такава идея застъпи...

Гражданите на Северна Македония и Албания ще могат да преминават границата с лична карта или паспорт и при влизането си в Сърбия ще могат да кандидатстват през мобилен телефон или интернет за удължаване на престоя от 90 дни, при което ще бъде вписан и в Централния регистър. За чуждите граждани ще важат същите правила, както за сръбските.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...