Турция задържа трима руснаци по подозрение в причастност към ИД

4355
Турция задържа трима руснаци по подозрение в причастност към ИД

Властите на Турция са задържали трима граждани на Русия в град Анталия по подозрение в причастност към терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава тв Haber Turk, цитиран от ТАСС.

Руснаците били задържани след терористичния акт в Истанбул, те може да са оказвали логистична подкрепа на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава агенция Anadolu.

Операцията на турската полиция в Анталия след истанбулския терористичен акт е била проведена по редица предварително набелязани адреси. От руснаците са иззети документи на цифрови носители. Общо в хода на операцията, която се провежда в различни региони на Турция, са задържани повече от 60 души.

Десет на сто от турците не смятат "Ислямска държава" за терористична организация

Близо един от всеки десет турци не гледа на „Ислямска държава“ като на терористична организация, а повече от 5% се съгласяв...

Във вторник сутринта мощен взрив разтърси района на площад „Султан Ахмет“ в историческия център на Истанбул до трамвайна спирка, където се намирали група туристи. Според властите загинали са 10 души, 15 са ранени. Всички жертви са чужденци, осем от тях са граждани на Германия, и един – на Перу. Турският президент Ердоган заяви, че взривът е извършен от терорист камикадзе от Сирия. Според премиера Ахмет Давутоглу терористът е член на „Ислямска държава“.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com