X
 
 

Турция започва с изграждането на 500 жилища в Албания

682 0
Турция започва с изграждането на 500 жилища в Албания
Снимка: Getty
Започнали са дейностите по изграждането на 500 жилища, обещани от правителството на Турция след силното земетресение, ударило Албания на 26 ноември миналата година. Това заяви албанският министър на реконструкцията Арбен Ахметай по време на съвместна пресконференция с турския министър на околната среда и градоустройството Мурат Курум, съобщава МИА.

„Турция, както се договорихме, пое ангажимент за изграждането на 500 жилища в Лач и Туман. Днес обсъдихме детайлите по проекта. Нашата цел е до края на годината всички, които изгубиха домовете си, да получат жилища”, каза Ахметай.

Над 10 000 души в Албания прекарват празниците в палатки

Над 10 000 души в Албания, пострадали при разрушителното земетресение на 26 ноември, ще прекарат празниците в палатки, съобщи министъръ...

Според министър Курум, това е задължение между братя и Турция ще помогне на Албания, като се очаква жилищата да бъдат готови до юли, а страната му ще продължи да оказва помощ.

Той заяви, че за зимата са предоставени 1 500 палатки, а жилищата, които предстои да бъдат построени, ще са съобразени изцяло със стила на живот на албанците.

„Смятаме, че за 6 месеца ще завършим този проект и ще го предадем на нашите братя албанци”, каза турският министър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители