В Куманово вече е спокойно, увери кметът на града

3773
В Куманово вече е спокойно, увери кметът на града
Снимка: БГНЕС

Кметът на македонския град Куманово, където вчера се водеха ожесточени сражения, Зоран Дамяновски съобщи, че положението в града тази сутрин е спокойно. Между 6,30 часа и 7,30 часа имаше отделни детонации и изстрели от автоматично оръжие. В момента обаче ситуацията е спокойна и аз лично пътувам към тази част на града, за да се информирам, каза Дамяновски.

Късно снощи вътрешният министър Гордана Янкуловска съобщи, че петима полицаи са били убити, а други 30 ранени при въоръжения сблъсък, който избухна рано сутринта и продължи над 16 часа. Последната група се предаде снощи около 21,00 часа българско време. Янкуловска отказа да съобщи броя на пострадалите сред нападателите. Тя отказа да уточни и "от коя съседна държава са нахлули на територията на страната". Янкуловска не можа да посочи и броя на жертвите и ранените сред цивилното население.

Българското МВнР призова за отговорно поведение на политиците в Македония

България изразява загриженост по повод събитията в град Куманово, Република Македония. Изказваме съболезнования на семействата и близки...

Според нея "целта на терористичната група е била нападение срещу стратегически държавни институции на Република Македония".

Македонските сили за сигурност продължават с разчистването на терена и унищожаването на въоръжената група в квартал "Дива населба" край Куманово, съобщиха от вътрешното министерство в Скопие. От там уточниха, че през нощта и тази сутрин все още е имало спорадични изстрели от автоматично оръжие, а над града са прелитали вертолети. Все още се вижда и черен дим над някои от постройките в "Дива населба", съобщават местни жители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com