В Сърбия се почнаха с политическите номера заради предстоящите парламентарни избори

2485
В Сърбия се почнаха с политическите номера заради предстоящите парламентарни избори
Снимка: Predsednik.rs

Докато днес (4 май) сръбският президент Александър Вучич се готви за срещи с партии, за да определи дата за изборите през юни след вдигането на извънредното положение на Гергьовден, протестите чрез "шум с тенджери" и контрапротестите с "факли и силна музика“, се изострят, съобщава МИА.

Снощи лидерът на Партията за свобода и правда Драган Джилас обяви в социалните медии, че привържениците на властта в продължение на десет минути от високоговорител на тераса в неговия квартал на висок глас са скандирали "Джилас е крадец", което смущавало децата му, разплакало ги е и ги е накарало "да треперят от страх", пише БГНЕС.

Сърбия даде нови жертви в битката с коронавируса

През изминалото денонощие в Сърбия четирима души са починали от усложнения, причинени от новия вид коронавирус, с което общият брой на ...

Днес лидерът на Двери Бошко Обрадович отправи писмено изявление, в което твърди, че след всичко, което се е случило снощи, изборите трябва да бъдат отложени незабавно и първо трябва да се зададе въпросът как мирно да се избегне сценария на гражданска война, който СПП започна през последните няколко дни с проникването в сгради на гражданите и с директен контакт с децата на един от лидерите на опозицията.

Съюз за Сърбия (СзС) също реагира, като заяви, че сплашването на семейството на един от лидерите на коалицията на Драган Джилас показва, че властите са „пресекли линията на цивилизованата политическа компетентност и здравия разум“ и са влезли в най-мрачната си фаза.

Други опозиционни партии и асоциации, като Движение Обединена демократична Сърбия и лидерът на Движението за свободни граждани Сергей Трифунович, също реагираха на събитията, наричайки ги „чист терор“ и обвинявайки за тях президента Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия (СПП).

"Коронавирусната епидемия за Вучич е също като бомбардировките за Слободан Милошевич", каза Трифунович. Той каза, че единственият начин за реакция е чрез сила.

В Сърбия отварят заведенията, пускат и самолетите

Обществените пространства ще бъдат отворени отново в Сърбия през следващата седмица, а полетите ще се възобновят в средата на май, заяв...

Сръбските парламентарни избори ще се проведат на 14 или 21 юни в съответствие с конституцията на страната. Това обяви вчера сръбският президент Александър Вучич пред телевизионния канал Pink.

В Сърбия парламентарните и местни избори бяха насрочени за 26 април, но поради коронавирусната епидемия централната избирателна комисия на страната реши да спре подготовката за тях, докато приключи извънредното положение. Очаква се предизборната кампания да се възобнови след отмяната на извънредното положение на 7 май.

Още: "Големите страдащи от коронавируса с много окуржаващи статистики, Русия с нов мрачен рекорд"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Историк от Белград обяви Рилския манастир за "пазител на сръбските духовност и история"

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

Вучич: Сърбия изпълни всички задължения по Брюкселското споразумение

Румъния се готви да придобие корейски 155-милиметрови гаубици K9

Взривиха кола в Атина (ВИДЕО)

Гърция ще развива ПВО, което да я защитава от дронове

Главчев обсъди с Курти разширяване на сътрудничеството на България с Косово

Дни преди изборите: Пендаровски се застъпи за конституционните промени в РСМ

Северно Косово: Сърбите имаха шанс за мирна промяна и го бойкотираха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com