Във Великобритания правят залози за съдбата на гърците

12399
Във Великобритания правят залози за съдбата на гърците
Снимка: Gettyimages

Хазартните оператори във Великобритания отвориха възможностите за залози върху съдбата на Гърция

"Ние винаги сме искали да предложим нещо повече на нашите клиенти. Както знаете, повечето от тях залагат на спортни събития. В същото време има много хора, които имат по-широки интереси, включително и политиката. Ето защо те искат да залагат и на подобни събития. Винаги, когато се спекулира по някаква тема, хората искат да заложат пари и да опитат късмета си. Ние просто им даваме възможност да направят това", обясни пред Фейлиъм МакАнюмър от една от водещите компании във Великобритания.

Кристалина Георгиева: Гърция заслужава икономическа помощ

Макар да има сериозни проблеми със своите кредитори, Гърция редовно плаща всичките си вноски в бюджета на ЕС и може да разчита на подкр...

Реално друга компания бе първата, която преотвори възможностите за залози върху гръцката криза. Тя е представлявана от Греъм Шарп, който коментира: "Имаше много хора, които искаха да залагат върху развитието на ситуацията в Гърция. Ние преценихме ситуацията и решихме, че има възможност да отворим залозите отново. Докато преди залагахме повече, че Гърция ще остане в еврозоната. Сега обаче смятаме, че е много по-вероятно Гърция да напусне преди края на годината. Ние постоянно следим ситуацията". По думите му е имало период, в който са преценили, че хората няма да искат да залагат. Сега обаче нещата са се променили много бръзо и компанията е решила да да преотвори залозите. 

Различните компании дават различен срок за излизането на Гърция от еврозоната. "В момента имаме залози 4 към 5 за това Гърция да приеме друга валута до края на 2017 г. Това означава, че даваме повече от 50 % шанс Гърция да напусне еврозоната през следващите 18 месеца", коментира МакАнюмър. "Сега смятаме, че шансовете Гърция да напусне еврозоната се увеличават", каза още той.

"По-малкият проблем за света е какво ще стане в Гърция, по-големият проблем с много повече нули е какво ще е влиянието на кризата върху другите страни. Най-лошият вариант е цяла Южна Европа да бъде залята от комунизъм, а в цяла Северна да дойде нещо противоположно и още по-лошо. Това коментира в ефира на bTV бившият икономически министър Николай Василев.

"Гърция не си научи урока през 2010 г. по начина, по който България си научи урока през 1997 г. Гърция нищо не реформира след 2010 г. Посоката беше относително правилна, но нямаше големи приватизации и либерализация (...) Сега обърнаха кораба, запътили са се към скалите и чакат нещо да се случи”, подчерта икономистът. Той изрази мнение, че даже при отписване на целия многомилиарден дълг, с такава политика Гърция ще фалира, защото се държи като семейство, което харчи повече, отколкото печели. Според него, обаче, това няма да създаде голям проблем за България.

ЕЦБ увеличи спешната ликвидност за гръцките банки

Европейската централна банка (ЕЦБ) увеличи нивото на спешна ликвидност за гръцките банки, без да уточнява в какъв размер е увеличение...

"Губи се време от отдавна – още от времето, когато министър-председателят Папандреу каза много искрено пред народа „Има проблем, трябва да се свършат някои неща” и след 3 месеца имаше избори. Оттогава няма правителство, което да поеме политическата отговорност за реформи”, отбеляза гръцкият бизнесмен Ипократис Пападимитракос. Той напомни как и СИРИЗА е станала първа политическа сила – след нарочно предизвикано, според него, падане от власт на кабинета „Самарас” с цел десницата да избяга от отговорност.

"Гърците много отдавна са европейци и това, което искат, е Гърция да бъде част от Европа и част от еврото. Това правителство няма мандат от народа да промени тези факти”, подчерта Пападимитракос. Той отбеляза, че подобни проблеми има в Испания и Португалия и не бива ЕС да превръща Гърция в изключение. „Има една цялостна политическа игра. Споразумението за газопровода („Турски поток”, заради който Алексис Ципрас е в Русия – б.р.) – преминавайки през Гърция и прескачайки България, ще захрани индустриите в Европа. Какво означава Гърция да излезе от ЕС, когато газта минава от там?”, подчерта още гъркът.

Пападимитракос прогнозира с усмивка: „Мисля че кръчмите няма да затворят. Първата голяма криза в Гърция е през 50-те, все е имало забавление”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com