Заев настоява за преходно правителство без Груевски

10183
Заев настоява за преходно правителство без Груевски

Преди днешната среща в Брюксел с еврокомисаря Йоханес Хан лидерът на македонските социалисти Зоран Заев подчерта, че позицията му е ясна. Той не пожела да коментира какви очаквания има от преговорите, въпреки че според него логичните аргументи са на страната на СДСМ, тъй като тяхната крайна цел са честни и демократични избори, пише БГНЕС.

Изборите, според Заев, могат да се осъществяват само с преходно правителство без премиера Никола Груевски, а гражданите да гласуват свободно на предсрочните избори, които трябва да се проведат до април следващата година. Властта в последните 9 години е превърнала това в авторитарен и диктаторски режим, каза лидерът на СДСМ. Според него това може да се премахне само с месеци работа на преходното правителство, което ще гарантира свободата на гражданите и нормализирането на държавата.

Заев уточни, че публикуването на още "Бомби", записи на разговори на Груевски, в които се разкриват корупционните методи на управление на ВМРО-ДПМНЕ, зависи от това с какъв резултат ще завършат днешните преговори.

Косово пусна запис на разговор между терористите от Куманово и македонски агент

В Косово разпространиха телефонни разговори на двама от загиналите терористи при нападението в Куманово със служител на Агенцията по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани