X
 
 

Засилва се напрежението на остров Самос с пристигането на нови мигранти

1436 1
photo of Засилва се напрежението на остров Самос с пристигането на нови мигранти
Снимка: БГНЕС
Подобряването на времето е съпроводено от увеличаване на пристигащите бежанци и мигранти без документи по егейските острови по море от съседна Турция, като вече пренаселеният приемен център на Самос е под нов миграционен натиск. Това пише гръцкото електронно издание на вестник Kathimerini, цитирано от агенция "Фокус".

Тъй като лагерът „Вати“ вече е приютил повече от 4000 души - няколко пъти неговия капацитет от 650 души - новопристигналите създават истинско главоболие за властите. Десетки хора достигат до Самос, както и до Лесбос и други острови в източната част на Егейско море, ежедневно с лодки от Турция.

Канада дава 1,2 млрд. долара за спиране на мигранти

Канада обяви, че ще похарчи 1,2 милиарда долара в следващите 5 години, за да спре притока на имигранти през южната си граница. Миналат...

Безизходицата подхранва нарастваща нетолерантност сред жителите на Самос, като родителите са изтеглили децата си от едно училище в продължение на две седмици, за да протестират срещу присъствието на деца бежанци в класовете. Въпреки че Министерството на образованието описа този ход като "опит за насаждане на расизъм и ксенофобия", родителите настояват, че са загрижени за общественото здраве поради нехигиеничните условия в лагера „Вати“.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    ВЪН всички подобни от всякъде из европейските Държави и най вече от България/Р.Македония. ВЪН ВЪН. КСЕНОФОБ съм , но това НЕ Е УПРЕК , А КОМПЛИМЕНТ.
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....