Melbet припомня: Топ 6 на най-добрите треньори в НБА

5027
Melbet припомня: Топ 6 на най-добрите треньори в НБА
Снимка: БГНЕС

Всички сме въздишали и въздишаме по звезди като Майкъл Джордан, Коби Брайънт, Стеф Къри и ЛеБрон Джеймс, но работата на треньорите в НБА често остава подценена. А това не бива да е така, защото тези страхотни играчи надали биха показали всичко това на паркета, ако не са имали подкрепата и съветите на своите наставници.

В този текст ще ви покажем едно melbet мнение, свързано с шест от най-добрите треньори в историята на Лигата на извънземните. Когато НБА бъде подновена след коронавирус пандемията, не пропускайте да потърсите и своя бонус от  Мелбет. Заслужава си!

Джон Кундла

Джон Кундла е начело на отбора на Минеаполис Лейкърс в периода между 1947 и 1959 година, като той печели пет пъти титлата в НБА. Четири пъти е и избиран за треньор в “Мача на звездите”. През 1996 година той е избран за един от десетте най-велики треньори в историята на лигата. Приключва кариерата си с положителен актив от 423 победи и 302 загуби.

Лари Браун

Шампион на НБА с Детройт Пистънс през 2004 година, Лари Браун завинаги остава в историята на “буталата”. Това, което го прави част от най-добрите треньори в НБА, е неговата забележителна постоянност. Той остава единственият треньор в историята, успял да класира осем различни отбора за плейофите. Това е наистина страхотно постижение.

Ред Ауербах

Тук говорим за треньор, който печели цели девет пъти титлата в НБА, а това е наистина феноменално. Ред Ауербах е записан със златно име в историята на Бостън Селтикс. Той е смятан за визионер, който завинаги е променил начина, по който играят отборите в НБА, наблягайки на отборната игра. Няма спор - Ауербах е един от най-великите на всички времена, като това не може да бъде отречено.

Грег Попович

Грег Попович е единственият все още активен треньор в този списък, като той действително заслужава да бъде тук. Попович извежда Сан Антонио Спърс до пет шампионски титли в НБА, като в продължение на 22 години той записва 22 поредни “печеливши” сезона. Междувременно статистиката му в лигата е изключителна - 1245 победи и 575 загуби. Това е наистина феноменално и заслужава огромно уважение.

Пат Райли

Петкратен шампион на НБА и избиран три пъти за Треньор №1 на лигата, Пат Райли е сред най-големите имена, когато става дума за треньорите в асоциацията. В 17 години от своята кариера, Райли успява да запише поне 50 победи за сезона, което е забележително. Девет пъти е бил сред треньорите в “Мача на звездите”.

Фил Джаксън

Стигаме и до легендарния Фил Джаксън, който остава в историята със спечелените от него 11 титли в НБА. Това е постижение, което все още няма аналог в историята на лигата. Фил Джаксън е треньорът, който води великолепния отбор на Чикаго Булс от времето на Майкъл Джордан. Той е и човекът, който извежда Лос Анджелис Лейкърс с Коби Брайънт и Шакийл О’Нийл до титлата. Процентът му от победи от .688 е най-високият в цялата история на НБА. През 2007 година заслужено е приет в Залата на славата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАСКЕТБОЛ:

Везенков: Контузиите спряха прогреса ми, взех правилно решение да играя в НБА (ВИДЕО)

Сезонът за Везенков приключи, Сакраменто се издъни срещу Ню Орлиънс и остана извън плейофите в НБА (ВИДЕО)

Сакраменто разби Голдън Стейт, предстои съдбоносен мач за Везенков и компания (ВИДЕО)

Скръбна вест! Отиде си български баскетболист от близкото минало

Човек от народа: Да саботираш отбора си, за да почерпиш феновете на съперника с безплатен сандвич (ВИДЕО)

Везенков и Сакраменто ще спорят с Голдън Стейт на Стеф Къри за място в плейофите на НБА

Емблематичен баскетболист от НБА: Не ми остава много живот

Сакраменто профука 20 точки аванс при загуба от Оклахома, Везенков не игра (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 5 април 2024 г.

След 22 мача аут: Везенков се завърна в игра за Сакраменто, а Кингс удариха Юта Джаз (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com