Безобразен Литекс измести Лудогорец от върха на "А" група

12534
Безобразен Литекс измести Лудогорец от върха на "А" група
Снимка: БГНЕС

Литекс изигра втори пореден разочароващ мач и с представянето си доказа, че все още не е готов за титла. "Оранжевите" завършиха 0:0 домакинството си с Черно море от първия кръг на плейофите. Днес в Ловеч бе разочароващо както на терена, така и по трибуните. Кандидатшампионът бе уважен от едва 200 зрители на традиционно слабо посетеният градски стадион.

Още от първите минути стана ясно, че Черно море е дошъл за да вземе нещо от Ловеч и знае как да го стори. В четвъртата минута Александър Цветков загуби топката в центъра на терена, "моряците" организираха бърза контраатака, при която топката стигна до Георги Божилов, той стреля от границата на наказателното поле, но Евгени Александров спаси. Домакините грешаха твърде често, но Черно море не успя да се възползва при нова контра минути по-късно. Средата на първото полувреме премина основно в центъра на терена, а литекс не успя и за миг да наложи очаквания домакински натиск. В 40-ата минута Стенли Окоро намери отлично Валери Домовчийски в наказателното поле, но бившият нападател на Ботев и Левски пропиля възможността с лошо първо докосване. Минута по-късно Литекс най-накрая стигна до опасно положение. Момчил Цветанов напредна отдясно и пусна към Джордан, който намери начин да стреля, а топката се отби в дясната греда на Александров. Първото полувреме приключи при нулево равенство, а повече поводи за размисъл определено бяха за щаба на домакините.

През второто полувреме Литекс постепенно вдигна оборотите. Въпреки това първото положение отново бе за гостите. В 50-ата минута Стенли Окоро падна в наказателното поле след като бе дръпнат за фланелката от Иван Горанов. Съдията Георги Димитров не посмя да отсъди дузпа и взриви Георги Иванов, който ръкомахаше край тъчлинията. В 56-ата минута Окоро отново бе спрян, този път със засада, а Гонзо пак подивя. В 58-ата минута Литекс създаде напрежение пред вратата на гостите. Армандо Ваюши стреля, Страхил Попов опита добавка, след това топката се върна при него, но ударът му с пета попадна в ръцете на Китанов. И когато не стана с игра, Литекс пробва по втория начин. Съдията Димитров обаче не се върза на симулация за дузпа на Момчил Цветанов в 60-ата минута. Пет по-късно Асприля отправи хубав удар от границата на наказателното поле, който премина над вратата. В 77-ата минута Литекс отново поиска дузпа за игра с корем на Стефан Станчев. Това не попречи на малцината фенове на домакините да скандират нецензурно по адрес на БФС. Това не стресна реферът, който пет минути преди края показа нов жълт картон за симулация - на Александър Цветков. Литекс дори не успя да осъществи сериозен натиск в последните минути и мачът приключи при нулево равенство. Въпреки посредствеността, Литекс излезе начело в класирането, с равни точки и мач повече от Лудогорец. Черно море изравни Левски на шесто място с по 44 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ